Work it,  Без категория

Знаете ли истинското значение на “#” , „#хаштаг“, “#hashtag “ , предназначението им и реалните им функции?

Знаете ли истинското значение на “#” , „#хаштаг“, “#hashtag “ , предназначението им и реалните им функции? В първата си статия за блога по тази тема ще се опитам да ви „открехна“ що е то хаштаг и с какво може да ви е полезен.

Въпреки, че са изписани доста неща за #хаштагът и не е сравнително ново понятие, масовия български потребител на социалните мрежи все още смята, че това е просто символ. Забелязва се тенденция на копиране на постове, фрази, действия, дори и с грешките. Ако запомните някои основни неща за #хаштаг , повече няма да правите грешки в ползването му.

Като цяло Twitter въвежда използването на хаштагът преди няколко години, а вече се ползва в почти всички социални мрежи. Като дума хаштаг ( hashtag, от английски език, eng) е съчетание от думите hash- значението от англ.език на знака „ #“( диез) и “tag” (етикет). Хаштагът, всъщност е етикет на дума. Поставяйки диез # пред думите, вие ги обединявате и включвате в етикирането от други хора. Популярността на всяка дума зависи от ползването и сред потребителите. Така може да добавяте важна снимка за вас или събитие свързано с бизнес ви, дори да популяризирате даден продукт , благодарение на хаштаговет

За да ползвате правилно #hashtag трябва:

 • Да поставяте “ #” преди думата , така тя става активна и кликайки върху нея, ще достигнете до един по-голям поток , ползващ същата дума.( напр. #news или #sofia). Ако поставите # след думата, тя няма да бъде активна и няма да има етикет. ( напр. News# или sofia#)
 • Друго много важно условие за хаштага, е изписването на думата непосредствено след знака #, т.е. да няма разтояние между тях. Ако е е с разтояние , тагът няма да е активен отново ( напр. # news)
 • Поставя се само веднъж знакът „#”. Не е необходимо от множество бройки, по-този начин няма да се гарантира повече успеваемост на етикирането или достигане до повече хора. Действието е безмисленно. ( напр. #news## Sofia### love).
 • Може да ползвате само букви и цифри при изписването на таговете и единственият допустим символ е “#”. Не може да ползвате каквито и да е други знаци, запетайки, символи, емотиконки и др. Просто хаштагът няма да е активен. ( напр. Правилно : #news2017 #Spring17; неправилно: #news%^&* )
 • В един етикет може да има повече думи, единствено условие е да няма разтояние между самите думи. Визуално за да се разграничават, може да изписвате отделните думи с главни букви, но при търсене на словосъчетанието в нета, това няма д аокаже влияние. Могат да се смесват и няколко езика. ( напр. #НоваКолекцияSS17)
 • Ползването на хаштагове във вашите постове, всъщност ви добавя към едни по – широки кръгове, достигате до повече хора, които споделят общи идеи, теми , лайфстайл. Самите хаштагове се индексират и класифицират според ползването им. Колкото повече се ползва един таг , отстрани на думата ще ви излиза броят на използването му( публикуването на думата) до момента. Така , дори и да не сте популярен в социалните мрежи , ако намерите уникален хаштаг, който може да достигне до повече хора, вашата публикация, ще излиза на по-предни позиции и ще се показва на по-голям кръг хора.
 • Хаштагът може да бъде ползван във всички социални мрежи.
 • Специалистите в дигиталният маркетинг са категорични, че големият брой тагове, не носят успех, напротив , дори могат да подскажат за проблеми в рекламния отдел.

 • Има програми, с които можете да генерирате подходящи за вас хаштагове.- Tags4Likes; HashtagsForLikes;
 • В някои държави хаштаговете дори се продават и то на изключителни цени. Намирането на уникална дума, която ще ви донесе приходи, предполага влагането на идеи и значителни анализи.

Ето и някои от най-популярните #hashtag-s в мрежата:

 1. #love
 2. #instagood
 3. #photooftheday
 4. #beautiful
 5. #fashion
 6. #tbt
 7. #happy
 8. #cute
 9. #followme
 10. #like4like

Хаштаговете са истинска революция в дигиталният маркетинг. За постигането на определени бизнес цели и покриване на маркетингови стратегии, всъщност не са от значение броят лайкове на дадена публикация, а достигането до възможно повече хора. Това успешно става именно с #hashtag или по-точно с правилните етикети за вашият бизнес. Тъй като това е много специфична материя, а и отнема изключително много време изучаването,анализирането, изграждането на правилна стратегия, все повече хора предпочитат да се доверят на специалисти в областта на дигиталния маркетинг и социалните мрежи. Така печелят повече време за своята работа и спестяват изключително много средства и ресурси .

  

Пишете ми всякакви въпроси, коментари или критики- отворена съм да работия с различни проекти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *