Inspiration

Terrace party

Съвсем наскоро попаднах на един блог пост за минималистичният начин на живот и мислене. Толкова много се впечатлих, че озъртайки се в моят дом, осъзнах с колко много вещи съм го затрупала. И не си мислете , че всичко е изсипано на едно място-не, просто всяко кътче от домът ми е приютил някаква вещ. Отваряйки гардеробното помещение ( преди година претворих своят килер, в гардероб 🙂 ) , ме заболя главата.

Отделих два дни да сортирам нещата от него- за дарение, за изхвърляне, подарих някои на мои приятелки и пак имам в изобилие неща. След тези два дни преминах  в детската стая на Вики и честно казано, там положението беше същото. От две седмици постоянно тичам до куриерските офиси в района, които вече мислят, че имам онлайн магазин за дрехи. За тези дни имам около 40 пратки, което е доста обнадеждаващо, предвид количеството в самото начало. Ще ви призная и още нещо- доста е изморително да качваш 100 обяви, в различни сайта, да отговаряш и изпращаш още и още снимки, да обясняваш за качеството на дрехите  или размерите (въпреки изписаните описания под всяка обява и десетките #хаштагове). Днес просто ми хрумна, че в доста други държави, хората лесно решават тези проблеми- организират си гаражни разпродажби. Много ми допадна като идея, но исках и да е с блогърски привкус, да е интересно събитие, а и да имам изгода (освен финансовата ), ще имам възможност да се запозная с нови хора, както и да си направя „моя“ група.

И така направих поканата/събитието за първото си подобно terrace party 🙂 Приятелите ми знаят, че имам страст да организирам вечери и да готвя, да експериментирам, така че няма да е обикновено парти. Ще приготвя хапки, топли мъфинчета, ще има безалкохолни и алкохолни свежи коктейли или просто ще могат да пийнат чаша студено розе. Гледката от моята тераса също е вълнуваща-освен Paradise center, се вижда цяла Витоша.

Радвам се, защото може би така намерих начин , освен да освободя място за мен, а и ще знам,че всичките ми любими и грижливо пазени вещи, ще отидат при слънчеви момичета, които ще им се радват не по-малко и от мен. Ще можем да обсъдим интересни неща в любимият ни град или да се организираме за някое събитие. А ще е и още по-вълнуващо , ако успея да създам традиция в съвременната столичанка, да организираме подобни партита по-често. Във време , в което близкия контакт е изместен от комуникацията в социални мрежи, мисля, че ще наистина страхотно.

Скоро ще споделя и резултатите от първото ми подобно парти , както и „традициите“ в другите държави за организирането на swap party.

Забравих да спомена, че моето вдъхновение за това парти са  Венета и Кайра от EDGY CUT S, с ръка на сърцето мога да кажа , че за ден промениха мисленето ми относно вещите.

edgycuts_vogue.jpg

снимка: edgycuts for Vogue

Тук може да се запознаете с тях :

http://www.edgycuts.style/

Аида ❤

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *