Books,  Inspiration

Летни книжни находки!

 

Като всеки “книжен плъх”  и аз не издържам дълго време без да си купя книга, особено след като съм си обещала да следвам някакъв план. Но пък тези изключения, които допускам не объркват плана ми, освен да ми доставят по-голямо удоволствие. Е, понякога имам и угризения. 🙂 Вижте кои са книгите, които си подарих през юни.

  1. “Истории за лека нощ за момичета бунтарки”-изд. Хермес

Изключително вълнуваща за мен, а и вече за Вики. Купихме си я заедно- тя хареса корицата много, а аз заглавието. Още същата вечер Вики заспа с историята за Заха Хадид, а аз я прочетох цялата книга. Вече си имаме традиция- вечер Вики избира коя история за вълнуваща жена, променила света, да й прочета. Супер много ми допада идеята на книгата, както и илюстрациите вътре- всички са от различни жени създадени, но въпреки това е запазена приказната тема в тях.

  1. “Ние срещу всички”- Фредрик Бакман, изд.Сиела

Тази книга е естественото продължение на колекцията ми с книги на Бакман. Подарък ми е от брат ми, считам го за 1-ви юни, защото минах с него покрай щанда на Сиела по време на Панаира на книгата, с влажен кравешки поглед и деликатно подхвърлено- Забравих да си я поръчам онлайн, а е единствената, която  ми липсва. 🙂 За съдържанието- Бакман, като Бакман. Аз му “върнах” жестта с “Човек на име Уве”.

  1. “Сред лимоновите дръвчета”- Надя Маркс, изд. Кръгозор

Естествено, че ме грабна корицата. Много лятна и с настроение. Освен това ми напомня за любимият ми остров Закинтос, който се надявам тази година да посетя отново. Надявам се на ненатоварващо и романтично четиво, а корицата обещава трогателна история за семейни тайни, за неразрушимите връзки и за различните имена на любовта.

  1. ” Наследнички”- Луиз Бегшоу, journal.bg

Ами, любовен роман! Тази книга я закупих със списание-другата ми страст. Cosmopolitan казва за книгата: “Литературният еквиалент на чаша искрящо шампанско-остроумна, освещаваща и преди всичко- блестяща история!”. Обичам шампанско.

  1. “Рапсодия в Тоскана”- Адам Шел,изд. Сиела

Тази книга дойде с моята първа кутия BOPS! Какво е BOPS, вижте тук. Интересното е, че няколко дни преди това имаше анкета в страницата на Сиела, за избиране на корица на тази книга и аз гласувах именно за настоящата. Просто обичам синьо.

“Има някои неща, които всички порядъчни хора обичат:

– любовта, справедливостта, маслините, доматите и щастливия край.

Те бяха удържали победа и си заслужаваха смеха. Малко селце в Тоскана се превръща в сцена на забранена любов и кулинарни изкушения в този слънчев дебют!

Евреинът Давидо, млад фермер, и Мари, красиво момиче от католическо семейство, се влюбват. Невъзможността на връзката им ги принуждава да пазят любовта заключена в сърцата си. Но те не са единствените, които крият тайни. Дядото на Давидо пази и отглежда доматено растение, което е откраднал по време на пътешествията си с Колумб, а доведеният баща на Мари иска да заграби земята на съседа си – и да разбие сърцето на девойката!

Но дори в селото, което съществува като в приказките, недокоснато от времето, забраненият плод се превръща в неустоимо изкушение, а традиция, религия и любов изтъкават слънчева история за стремежите на сърцето.

Остава само да си налеете чаша вино и да се отпуснете сред страниците.”

Това и ще направя 🙂

Последвайте и моят инстаграм профил само за книжни богатства и находки :

My bookstagram

Какви книги обичате да четете лятото, на почивка или уикендите ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *