Kids story,  Lifestyle,  Montessori world,  Places

5 вълнуващи места, които ще посетим с Вики- юни

Здравейте, отново <3 От доста време не съм писала в блога, но почти не публикувам и в социалните мрежи. В леко скучен период съм, но се надявам със старта на ваканцията на Вики, нещата да се променят.

Днес отделих време да планирам нашето лято и реших да задам определени места за посещения с Вики, които да бъдат интересни и полезни за нея, при положение, че е на 5,6г. Честно казано, много пъти съм споделяла, че покрай нея успявам да изживея моето “второ детство”. Възползвам се максимално от възможността да съм с нея повече време и с татко й решихме да не посещава сборните групи в детската градина. Ето защо, имах нужда да съставя план за топлите месеци, в които можем спокойно да опознаем София. В следващите редове ще ви споделя, само 5 места, които съм набелязала за месец юни, но със сигурност всеки един ден ще е вълнуващ и ще посетим и други .

1.Музейко –

https://www.muzeiko.bg/bg/events.html

Може би ще ви изненадам, но не сме посещавали до сега Музейко. Но след като се преместихме, сме буквално на 2 минути пеша от него. От 1.06. всеки петък имате възможност за билети на цена от 5лв./за всички възрасти/. Според това, което проучих, има изключително много възможности и интересни неща, з акоито със сигурност няма да ни стигне едно посещение и ще организирам и други, в дни, когато е по-спокойно. Петък, при цени от 5лв. билет, със сигурност ще е натоварено доста. Но пък за една опознавателна обиколка не е проблем. Има няколко зали, на три етажа, уютно заведение, малък шоп за сувенири, книги и играчки,Планетариум, зали за йога, работилница, лаборатория.

Цени на билети: петък промо 5лв. / от 7лв до 15лв.

Работно време: вторник-неделя 10-18ч.

2. Техномаджикленд –

https://www.technomagicland.com/

От известно време съм си набелязала Тех Парк за посещение. Аз съм запалена по технологиите и иновациите и ще ми е интересно да видя този проект, заедно с Вики. Това, което разбрах от информацията е, че може да се посещава от деца на всякакаква възраст, но участието във всички занимание започва от 7г. възраст, което е нормално. Techno Magic Land е територия за любопитковци и със сигурност е полезно за деца. Радвам се, че има подобно място в България.

Цени: от 4лв до 7лв. за над 14+г.

Работно време: вторник-неделя 10ч.-19ч.

3. Университетска ботаническа градина към СУ „Св. Климент Охридски” –
http://www.ubg-bg.com/

Мое любимо място за следобедни разходки. Вече е подходящо и за Вики, защото се интересува от природа, растения и цветя. Сигурна съм , че ще сложи в раничката си лупа (едно от най-любимите й неща е да изследва с лупата), няколко молива и тефтера й за рисуване. Ще си купим и някоя саксийка с цвете, на нормална цена.

Цени: 2лв. за деца, 4лв за възрастни

Работно време: делнични дни от 9.00 до 17.00
почивни дни от 9.00 до 18.00

4. Учебница “9 музи”

https://9musesbg.com/

Това е проект на едни вдъхновяващи дами, които съм горда , че познавам. Няма да успеем да посещаваме всекидневно, но ще се включваме в работилничките.

Лятната академия на УЧЕБНИЦА „9 музи“ е целодневна програма базирана на дизайн мисленето и е подходяща за деца от 6 до 12 годишна възраст. 

Всяка седмица малките шампиони преминават през специални мисии, под ръководството на опитни специалисти.

Мисиите са 9 на брой и са свързани с ралични професии – архитект, космонавт, доктор, метеоролог, откривател, еколог, пътешественик, главен готвач и дизайнер на автомобили на бъдещето. 

Нашата цел е децата да се научат да решават проблеми сами, да мечтаят и да създават възможности за себе си, да изпитват радост като откриват, експериментират и изследват света около себе. При нас децата преживяват едно истинско приключение, чрез игри и полезни занимания!

ЛЯТНАТА АКАДЕМИЯ започва от 17 юни до 5 септември и включва следните занимания:
–    Всяка седмица е посветена на различна мисия, свързана с различна професия.
–    Театрална читалня – занималня
–    Арт работилнички
–    Игри на открито и развлечения –  редовно ще се посещава Южния парк и там децата ще участват в различни игри, спортни занимания и пикници. Ще посещаваме и зоологическата градина, която се намира недалеч от УЧЕБНИЦАТА.
–    Забавна математика
–    Йога на смеха

Продължителност на заниманията
Започваме в 9:00 часа и приключваме в 17:00 часа

Цени
Седмична такса – 120 лв.
ОТСТЪПКИ
Четири последователни седмици – 430 лв.
При две и повече деца от семейство – 10%

текст: сайт

кв.Кръстова вада, ул.”Сашо Николов – Сладура” 7

5. Национален природонаучен музей

http://www.nmnhs.com/index_bg.php 

И не на последно място – НПМ. Посещавала съм го отдавна, но според информацията в сайтът им,ще ни бъде изключително интересно.

Експозициите на музея заемат 4 етажа с 15 зали. Показани са изчезналият в света преди 90 години каролински папагал, изчезналите в България тюлен монах, брадат лешояд, малка дропла, сив и момин жерав, степна усойница, немска есетра. През последните години експозициите се обогатиха с няколко диорами, изобразяващи живия свят на Арктика (бели мечки и тюлен), Африка (черна пантера), Азия (тигър) и южноамериканската тропическа гора (ягуар, папагали ара и маймуни тамарини). Други едри бозайници, изложени в последно време са бял носорог, хималайска мечка, гепарди, бизони.

Работно време

за научните отдели: понеделник — петък от 08:30 до 17:00
за експозицията: понеделник — неделя 10:00 — 18:00

Цени на билети:

— възрастни: 5.00 лв.
— деца до 6 г.: 1.00 лв.
— — над 6 г.: 2.00 лв.
други
— инвалиди: 1.00 лв.
— пенсионери: 2.00 лв.

Скоро ще кача и една интересна обиколка, която ще организирам за двете ни с Вики, изцяло с литературна насоченост. Знаете колко много обичам книгите и лека-полека и Вики се запали. Но първо ще я осъществим, за да успея да снимам и да ви разкажа в детайли, дали е интересна за 5-6г. дете. Надявам се постът да ви е харесал и ще се радвам на обратна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *